CDA Halderberge

Nieuws
Ad van Tetering geïnstalleerd als raadslid
8 okt 2021

In de raadsvergadering van donderdag 7 oktober is Ad van Tetering (63) geïnstalleerd als raadslid namens het CDA Halderberge. Ad van Tetering is geen onbekende in de Halderbergse politiek. Eerder was hij raadslid van eind 2007 tot en met eind 2019 met een korte onderbreking in de zomer van 2018. Hij volgt Jan Paantjens op die per 1 oktober 2021 gestopt is als raadslid.

Ad van Tetering zegt veel zin te hebben in de aankomende nog korte raadsperiode. Immers in maart van 2022 zijn er weer verkiezingen, dus er is volop werk te doen. Naast het noodzakelijk campagne voeren wil Ad zich graag inzetten voor een goede samenwerking met alle partijen binnen de gemeenteraad omdat naar zijn mening je samen meer bereikt dan in je eentje. Van huis uit is Ad een man uit de groene sector, het buitengebied leefbaar houden en zich inzetten voor de agrarische sector is voor hem dan ook een automatisme.  Verkeersveiligheid staat ook hoog op zijn prioriteitenlijstje. Zo kan Ad zich enorm opwinden over de toestand bij de afrit van Rijksweg 17 bij de Kralen in Oud Gastel. Nog meer kan hij zich druk maken om de provinciale weg N640. Meer specifiek  de kruising van de Sint Bernardusstraat, het Gors en de Oude Antwerpse Postbaan. Hier moet volgens Ad een rotonde komen. Dat is de enige manier om hier veilig over te steken en de snelheid te remmen. Alle andere maatregelen zijn weggegooid geld. Een ander snelheidsregime instellen is alleen effectief als er gehandhaafd wordt op snelheid en dat gebeurt vrijwel nooit.

Als geboren en getogen Hoevenaar heeft de kern Hoeven de speciale aandacht van Ad van Tetering. Hij is er warm voorstander van om de ontwikkelingen rondom het seminarie Bovendonk voorrang te geven. Ad hoopt dat de nieuwe huiskamer van Hoeven in de kerk niet alleen een formidabele nieuwe locatie wordt voor de clubs, maar ook betaalbaar blijft voor diezelfde clubs.